Staňte se našimi fanoušky na:

Frenštátské pohankové kasoto

Autor receptu: Arabela (60 receptů)

Na Valašsku se kromě chovu ovcí dařilo také pěstování pohanky, která dobře snášela vyprahlou půdu mýtin či pasek. Dříve byla považována za potravinu chudých, ale ve skutečnosti je hotovým pokladem. Chrání cévní systém, obsahuje mnoho vitamínů a minerálů.

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
16× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Pohanku vsypeme do hustého cedníku a prolijeme pořádně 2x horkou vodou. V kastrolu na sádle osmahneme dosklovita najemno nakrájenou cibuli. Přidáme omyté a osušené plecko, nakrájené na kousky V rychlosti je pořádně orestujeme, aby se nám zatáhlo a získalo pěknou světle hnědou barvu. Osolíme je, přidáme vegetu, kmín, mletý pepř a okapanou propláchnutou pohanku. Podlijeme masovým vývarem a vložíme přikryté do předehřáté trouby. Dusíme ji téměř doměkka. Potom přidáme petrželku a mírně propláchnutou sterilovanou zeleninku. Dobře ji promícháme a pod pokličkou zvolna v troubě necháme dojít. Když je vše hotovo podle naší představy, můžeme servírovat. Příloha: Podáváme obložené salátky z čerstvé zeleniny. Přeji Vám dobrou chuť.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Sarka3 |17. ledna 2015
Vypadá to dobře, vyzkouším Odpovědět
EvaV |23. září 2014
miluji jídla z jenoho hrnce , rozhodně vyzkouším Odpovědět
Hanina |10. května 2014
ráda vyzkouším Odpovědět
Daninka |1. srpna 2013
dobrý Odpovědět
Daninka |31. července 2013
Mňam Odpovědět
evahu |31. července 2013
hezký recept Odpovědět
renda9 |31. července 2013
samé dobroty Odpovědět
lucy3 |31. července 2013
vyzkouším Odpovědět
wieruska |24. července 2013
chutné Odpovědět
Arabela |24. července 2013
Děkuji všem za milé komentáře. -))) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!