Staňte se našimi fanoušky na:

Francouzské ratatoullie

Autor receptu: david.cz (51 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
31× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

1. Nakrájejte lilek, cibule a rajčata na kostičky, papriky na proužky, tři stroužky česneku na jemné plátky. Cukety rozkrojte podél a nakrájejte na půlcentimetrové kousky. 2. Ve středním hrnci (nejlépe litinovém) rozpalte olivový olej, na něm nechte dozlatova opéci nejprve lilek, pak i papriky, rajčata, cibuli a nakonec česnek a cuketu – ta potřebuje povařit jen minimálně. 3. Zalijte rajčaty z plechovky (včetně šťávy), osolte, opepřete, promíchejte a poloodkryté půl hodiny duste. Na konci by měla být přebytečná šťáva z rajčat odpařená, takže se zelenina ve finále ještě trochu opéká – získá tím výbornou nasládlou chuť. 4. Přidejte dvě lžíce studeného olivového oleje, zbylý rozdrcený stroužek česneku, lístky tymiánu a nasekaný rozmarýn. Okamžitě stáhněte z ohně a podávejte horké s křupavou bagetou nebo jiným bílým pečivem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

iva.vecerova |15. května 2013
zkusím Odpovědět
andrea.dalajkova |18. února 2013
musím vyzkoušet!!!!:)) Odpovědět
Georgina |5. ledna 2013
francouzská klasika Odpovědět
Sona |5. ledna 2013
krásné barvy..vyzkouším :) Odpovědět
kyschu |2. ledna 2013
chez ratatoullie ! Odpovědět
Uzzi1 |1. ledna 2013
vypadá krásně Odpovědět
brenda |7. prosince 2012
zdravé Odpovědět
tamata |2. prosince 2012
krásně barevné Odpovědět
michelle4|26. května 2013
vypadá skvěle Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!