Staňte se našimi fanoušky na:

Džuveč z pasírovaných fazolí

Autor receptu: Zebra (391 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Fazole den předem namočíme a pak je v té samé vodě dáme vařit spolu s dvěma celými oloupanými cibulemi a česnekem. Když jsou uvařené doměkka, scedíme a necháme vychladnout. Vychlazené propasírujeme. 1 kg cibule očistíme, nakrájíme na tenká kolečka, osmahneme na sádle a promícháme se sladkou paprikou. Polovinu cibule oddělíme a zbylou půlku smícháme s fazolemi, osolíme a opepříme. Do vymaštěné zapékací mísy naskládáme fazole promíchané s cibulí, navrch naskládáme zbytek cibule a úplně nahoru plátky slaniny. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 180 ˚C asi 1/2 hodiny. Podáváme se salátem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

janackacka |15. března 2015
zajímavé, mám ted mraky cibule, tak to vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!