Staňte se našimi fanoušky na:

Drobné máslové cukroví - stoletý recept

Autor receptu: kojaníček (50 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
121× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Proděláme těsto, necháme chvíli v mikrotenovém sáčku odpočinout (půl hodiny až jeden den).Vyválíme placku tak 3 mm silnou a vykrajujeme různé tvary. Těsta je hodně,takže se dá využít jako univerzální, obarvit kakaem, ochutit oříšky, kávou, kokosem atd. Upečené potom slepujeme různými krémy a náplněmi, zdobíme polevami nebo potahovací hmotou (marcipánem) dle fantazie. Ovšem kolečka s rybízovou marmeládou jsou klasika. Používám také jako kolečka pod kokosky. Když na to přijde ( a nepočítám vanilkové rohlíčky), tak z tohoto jediného těsta se dá napéct dobrých deset - dvanáct druhů na Vánoce. Je to recept po mé prababičce cukrářce, opravdu víc než sto let starý.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

maruskaji |15. května 2013
Vyzkouším Odpovědět
sarka.tuslova |15. května 2013
určitě zkusím! Odpovědět
pavlinf |15. května 2013
nádhera Odpovědět
lux |15. května 2013
ty jooo krása :) Odpovědět
ohen |15. května 2013
hezké druhy cukroví-šikovná pekařka Odpovědět
gagous007 |15. května 2013
pěkné fotky Odpovědět
roxana-zdena |15. května 2013
Nádherné foto a osvědčený recept, mám je nejraději.... Odpovědět
Terezka Horáčková|17. listopadu 2016
Prosim na kolik stupnu se ma cukrovi pect ? Odpovědět
bartovce|26. června 2013
ukládám Odpovědět
jahoda22|1. června 2013
mňam :-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!