Staňte se našimi fanoušky na:

Domácí vanilková zmrzlina s mascarpone

Autor receptu: asona (237 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. Budeme potřebovat kuchyňský teploměr. Z vanilkového lusku vyjmeme semínka a ty pak přidáme ke žloutkům. Společně šleháme 10 minut do pěny.
  2. Namočíme želatinu do vody.
  3. Cukr svaříme se 150 ml vody, když začne bublat (110 °C), zašleháme do žloutkové pěny - máme nejvyšší otáčky, aby se žloutky nesrazily.
  4. Přidáme želatinu, vše dáme do velké mísy s vodou a ledem a za stálého šlehání snížíme na teplotu 20 °C.
  5. Smetanu vyšleháme do polotuha, přidáme mascarpone a celé to vmícháme do žloutkové směsi. Naplníme formičky na muffiny a dáme do mrazáku.
  6. Jahody vyšleháme s moučkovým cukrem.
  7. Zmrzlinu podáváme s kopečkem šlehačky přelité jahodovou omáčkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

objev |7. července 2015
dobrota Odpovědět
sonizna |7. července 2015
Zkusím Odpovědět
asona |7. července 2015
Přidáním ovoce získáme různé druhy zmrzliny - skvělá je i hrušková Odpovědět
asona |7. července 2015
S mascarpone je to skvělé Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!