Staňte se našimi fanoušky na:

Dánské hnědé cukroví

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

Tuk s cukrem a sirupem za stálého míchání zahřejeme, až se cukr rozpustí, pak necháme hmotu v míse vychladnout. Potaš rozpustíme v 1-2 lžících vody. Přidáme všechny přísady na těsto a uhněteme hladké těsto. Na pomoučeném vále vytvarujeme několik válečků prům. cca 4 cm, zabalíme do fólie a dáme na noc do chladu. Pak válečky nakrájíme na asi 1/2 cm silná kolečka, rozložíme na plech s pečícím papírem a do každého kousku vtlačíme půlku mandle. Pečeme asi 25 minut na 200°C (plyn st.3).

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!