Staňte se našimi fanoušky na:

Moravské cukrovinky - původní recept kolem r. 1880

Autor receptu: Maty (520 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Do kamenného hrníčku dá se 28 dkg cukru, který se zalije se šetnáctinou litru vody a vaří se tak dlouho, až se táhne. Ušlehá se velmi tuhý sníh ze 4 bílků a horký cukr za stálého míchání se vlije do něho. Pak se stále ještě šlehá, až vychladne. Poté se přidá už 10 dkg cukru s vanilkou, sníh cukrový se s ním dobře spojí a nalévá do kornoutu. Na máslem vytřený plech lijí se různé cukrovinky, jako kolečka, křížky, věnečky, srdíčka neb písmenka. Cukrovinky možno posypati jemně tlučeným cukrem neb strouhanými mandlemi. Potom se při mírném ohni v troubě usuší a vychladlé vyjímají s plechu. Jsou úhledné a dítky je rády jídají.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!