Staňte se našimi fanoušky na:

Křupavé ocásky - bio

Autor receptu: Alpenrose (509 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

V hrnci zahřejeme mléko se 75 ml vody, přidáme badyán a necháme louhovat asi 5 minut. Pak badyán vyndáme a do hrnce dáme máslo a sůl, všechno svaříme. Přisypeme mouku, vařečkou umícháme do hroudy, přendáme do mísy a postupně vmícháme vejce. Těstem naplníme cukrářský sáček s hvězdicovým otvorem. Olej zahřejeme v širokém hrnci na 170°C, do rozpáleného pak stříkáme proužky těsta dlouhé asi 5cm, odstřiháváme je nůžkami namazanými tukem a ocásky pečeme dokřupava. Nakonec smícháme pískový cukr se skořicí, ocásky vyndáme z tuku, obalíme ve skořicovém cukru a poprášíme moučkovým cukrem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!