Staňte se našimi fanoušky na:

Florentské proužky

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Máslo svaříme se smetanou, pak sundáme ze sporáku a najednou za stálého míchání přidáme mouku, hrnek dáme zpátky na sporák. Vmícháme hoblinky mandlí, kandované ovoce, cukr a obě aroma, několik minut za stálého míchání povaříme. Pak hmotu rovnoměrně rozetřeme na plech s pečícím papírem a ihned posypeme nasekanými mandlemi. Pečeme asi 20 minut na 175°C (plyn st.2) - pečivo musí být světle hnědé. Hned po upečení nakrájíme na proužky, ty necháme vychladnout. Polevu rozpustíme ve vodní lázni, důkladně promícháme spodní stranu florentských proužků potřeme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!