Staňte se našimi fanoušky na:

Buchta Iveta

Autor receptu: mexik281 (4 recepty)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

1) Připravíme si hluboký plech, buď vysypeme moukou nebo vyložíme pečícím papírem. Zapneme troubu cca na 190 °C. 2) Ušleháme žloutky a moučkový cukr, postupně začneme přidávat hladkou mouku promísenou s práškem do pečiva, olej, vodu a po lžíci polohrubé a hrubé mouky. 3) Po ušlehání surovin ručně vmícháme sníh z bílků. 4) 2/3 těsta nalijeme na plech a zbývající 1/3 smísíme s holandským kakaem a cik-cak naneseme na světlé těsto. 5) Uvaříme si pudink z mléka, pudinkového prášku, cukru krystal a 3 sáčků vanilkového cukru. Až bude pudink hotový, dle fantazie ho horký nalejeme naběračkou na syrové těsto. 6) Vložíme do trouby a pečeme asi 20 min. 7) Rozmícháme si zakysané smetany se 3 vanilkovými cukry a ještě na horké buchtě rozetřeme. Na závěr můžeme posypat grankem nebo nastrouhat čokoládu. Buchtu necháme vychladnout a dáme nejlépe do druhého dne odležet do lednice. Přeji dobrou chuť!

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

eviti |18. května 2013
dobrý tip Odpovědět
Aidel |18. května 2013
Neznám, zkusím :-) Odpovědět
planeta |17. května 2013
bábovky dělám každou chvíli, tak tuto také ráda vyzkouším,díky za další inspiraci Odpovědět
gwendy |16. května 2013
To zní chutně, přidávám k oblíbeným Odpovědět
bresta|18. května 2013
dávám do oblíbených Odpovědět
olga.melicharova.54|17. května 2013
dělám něco podobného a je to výborné :) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!