Staňte se našimi fanoušky na:

Brambory dušené v pivu s křenem

Autor receptu: Jedlík-senior (212 receptů)

Množství: pro 4 osoby
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: 35 min.
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. Oškrábané brambory nakrájíme na osminky (menší na čtvrtky či poloviny). Oloupanou cibuli nasekáme na drobno.
  2. V hrnci rozehřejeme olej a vhodíme do něj brambory. Osolíme a opepříme, a zprudka opékáme za občasného promíchávání, dokud nezačnou lehce hnědnout a připékat se ke dnu. Přidáme cibuli a ještě krátce restujeme.
  3. Brambory zalijeme pivem a odkryté vaříme 20-25 minut, dokud úplně nezměknou a větší část piva se neodpaří. Ke konci vaření brambory pečlivě hlídáme, aby se houstnoucí tekutina nevyvařila příliš - případně dolijeme trochu vody.
  4. Jak jsou brambory uvařené, vmícháme k nim nastrouhaný sýr smíchaný s moukou. Velmi krátce povaříme, jen aby se ztratila syrovost mouky, odstavíme a dochutíme strouhaným křenem. Můžeme ještě podle chuti osolit a opepřit.
  5. Na talíři ozdobíme petrželkou a přidáme opečenou uzeninu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!