Staňte se našimi fanoušky na:

Brambory Dauphinoise

Autor receptu: Domingezka (12 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Oloupeme brambory a nakrájíme je na plátky, ty naskládáme do pekáčku. Oloupeme cibuli, nakrájíme na plátky a přidáme k bramborám. Brambory dále osolíme, opepříme, postrouháme 1/4 muškátového oříšku, rozdrtíme do nich česnek, natrháme do nich ančovičky, přidáme bobkový list, tymián, posypeme hrstí strouhaného parmezánu, zalijeme smetanou a přidáme 200 ml horké vody. Vše promícháme, pekáč zaděláme alobalem a dáme péct na 40 min do trouby rozehřáté na 200°C. Po 40 minutách odděláme alobal, brambory posypeme zbylým parmezánem a dalších 10-15 minut pečeneme dozlatova.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

milena.kosatkova.7|12. února 2015
to zkusím Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!