Staňte se našimi fanoušky na:

Bramborový krém s čedarem

Autor receptu: yuzum (768 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Nové brambory oškrábeme a nakrájíme je na centimetrové kostičky. Dobře omytý pórek nakrájíme na drobné nudličky a vložíme jej spolu s bramborami do hrnce s osolenou vodou. Přidáme najemno nastrouhaný česnek a zeleninový bujon. Vše uvaříme, a když jsou brambory měkké, rozmixujeme na hladký krém tyčovým mixérem. Bobkové listy s novým kořením svaříme zvlášť v 1 dl vody, přes sítko přilijeme do polévky, kterou zjemníme mlékem a necháme přejít varem. V závěru dochutím solí a pepřem. Krém rozdělíme do zapékacích misek, posypeme jej nastrouhaným čedarem a zapečeme v troubě vyhřáté na 180°C. Polévku podáváme s opečenými suky bílého rohlíku pokapanými olivovým olejem

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!