Staňte se našimi fanoušky na:

Bramborové placky - příloha i hlavní chod

Autor receptu: Proxi (58 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
8× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Brambory uvaříme ve slupce. Po uvaření scedíme, necháme vychladnout (ať si nespálíme ruce), oloupeme, rozmačkáme v míse. Přidáme celá vejce, na velmi jemno nakrájenou cibuli, osolíme, opepříme a během zpracovávání těsta přisypáváme mouku, dokud těsto nepřestane lepit. Vypracujeme placky, které smažíme na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Podáváme např. ke guláši, samuraji, nebo k uzenině se zelím. Občas do těsta přidám na kostičky pokrájená kolečka vysočiny či uzeného a pak si je dáváme jen tak samotné. Tohle je jídlo typu "za málo peněz hodně muziky" ;-)

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!