Staňte se našimi fanoušky na:

Braborové recepty od prababičky

Autor receptu: Fíííra (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

PATENTY 10-15 vařených brambor ve slupce nastrouháme na vál, špetka soli, asi 5 lžic mléka s cukrem a 50g kvasnic - uděláme kvásek. Přidáme hladkou mouku (podle potřeby) a zaděláme na hustší těsto. Tvarujeme kuličky, které na hodně pomoučeném vále vyválíme na asi 1/2cm silné placky. Pečeme je na plotně sporáku nebo na litinovém kolečku na plynu, po obou stranách. Upečené naskládáme na sebe, pak pomastíme, pomažeme povidly, posypeme mákem a srolujeme. BUCHTA 75dkg polohrubé mouky, 45dkg strouhaných uvařených brambor, 14dkg cukru, 14dkg tuku, 2 vejce, 1/3l mléka, kvasnice, sůl, citronová kůra Uděláme kvásek a zpracujeme s ostatním na tužší těsto, necháme kynout. Pak rozválíme na tenkou placku, potřeme vláčnou nádivkou (ořechy, mák, může být i nutela). Uděláme závin, necháme na plechu ještě vykynout a upečeme. ZÁVIN 60dkg vařených brambor nastrouháme, posolíme, přidáme 15 dkg krupice, 20dkg hrubé mouky a 2 vejce, zpracujeme těsto a vyválíme obdélník. Na pánvi osmažíme 2 větší cibule, umeleme 60dkg uzeného masa nebo salámu. Vyválené těsto posypeme strouhankou a osmaženou cibulkou, nakonec poklademe rozemletou směsí. Obdélník pevně stočíme do závinu, na povrchu trochu omastíme, zabalíme do mokrého plátna a svážeme špagátem na obou koncích. Závin vaříme 40 minut, pak opatrně rozbalíme a teplý nakrájíme na kolečka. Příloha zelí s cibulkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

klara4 |12. června 2016
vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!