Staňte se našimi fanoušky na:

Black & White

Autor receptu: Maty (520 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
8× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Ve vodní lázni necháme rozehřát čokoládu s máslem. Hned jak se čokoláda rozpustí, odstavíme ji z ohně. Vejce rozšleháme s cukrem na světlou hustou hmotu. Přidáme vanilkovou esenci a rozehřátou čokoládu, promícháme. Promíchanou mouku se solí a práškem do pečiva, vmícháme do čokoládové směsi. Vzniklé hladké těsto zabalíme do potravinové fólie a necháme několik hodin (i přes noc) odpočinout v lednici. Troubu předehřejeme na 170°C na plech dáme silikonovou podložku. Do mělké misky nasypeme moučkový cukr. Vykrajovátkem na meloun z těsta tvoříme malé kuličky (pokud nemáme, omastíme si ruce lehce olejem a tvoříme kuličky asi 2,5 cm v průměru). Každou kuličku pak celou důkladně obalíme v moučkovém cukru, aby neprosvítala čokoláda. Přebytečný cukr sklepeme a kuličky rozložíme na plech ve vzdálenosti asi 5 cm od sebe. Pokud se těsto začne lepit, vrátíme ho na nějakou dobu do ledničky. Cukroví pečeme asi 10 minut. Okraje by měly být pevnější, střed zůstane měkký. Je důležité dobu pečení nepřetáhnout. Hotové cukroví vyjmeme z trouby a necháme vychladnout na mřížce.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

vzuza|9. prosince 2015
Dobrý den, ráda bych se zeptala kdy je vhodné cukroví péct, aby bylo na vánoce akorát. Předem děkuji Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!