Staňte se našimi fanoušky na:

Bábovka ze švestkových povidel

Autor receptu: kocmaruska (25 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
13× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Vejce utřete s cukrem do pěny, přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a se sodou, vlažné mléko, olej, ořechy a povidla. (Pokud jsou povidla moc tuhá, můžeme je na mírném ohni rozmíchat s troškou vody nebo rumu). Těsto vlijte do větší vymazané a vysypané formy. Pečte na 180 - 200 stupňů v předehřáté troubě asi tak hodinu - záleží na velikosti formy - zkoušejte raději špejlí. Povrch upečené a vychladlé bábovky můžete pocukrovat nebo potřít citronovou polevou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

H-D |26. června 2013
dobrý tip Odpovědět
T3r3z |11. června 2013
Super :-) Jen bych možná povidla vmíchala do části těsta :-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!