Žížalkový koláč - dia 492g sacharidů

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
16× přidáno do oblíbených

Mouku prosejeme s práškem do pečiva, přidáme nastrouhaný tuk, 40g sladidla a žloutky rozmíchané s mlékem a vypracujeme hladké těsto, které necháme v lednici 2 hodiny odležet. Tvaroh utřeme se žloutky, solamylem, 140g sladidla a kakaem, v případě potřeby zředíme několika lžícemi mléka. Bílky vyšleháme se špetkou soli do tuhého sněhu a zlehka vmícháme do tvarohu. Dortovou formu (prům.22cm) vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Na dno nastrouháme a rovnoměrně rozprostřeme polovinu těsta. Potřeme ji tvarohovým krémem a navrch nastrouháme zbylé těsto. Koláč pečeme při 180°, 50 minut. Hotový koláč necháme zchladnout ve formě, opatrně sejmeme rozevírací část a necháme úplně vychladnout. TIP: Místo kakaa, můžeme do tvarohu nastrouhat jablko a ochutit troškou mleté skořice.

Komentáře a dotazy…