Základní chleba pro domácí pekárnu

Autor receptu: pajunc (52 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Voda-cukr-kmín-sůl-olej-ocet-mouka hladká-mouka chlebová-droždí-semínka. Odměřené suroviny (používám odměrku přiloženou k pekárně) dáme do pekárny v pořadí, v jakém jsou sepsané. Zvolíme program na pečení chleba a čekáme, dokud nebude chleba hotový. Poté chleba vyklopíme a dáme zchládnout. Po vychladnutí chleba zabalíme do čisté utěrky a dáme do igelitového sáčku, vydrží déle čerstvý. TIP: Chleba můžeme obměnit například přidáním polovinou sáčku semínek (sypeme nakonec), např. slunečnicovými, sezamovými, dýňovými, lněnými. Lze také přidat sušené bylinky.

Komentáře a dotazy…