Pivní chléb s bramborem

Autor receptu: SimoneckaC (282 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Nejdříve si uvaříme brambory ve slupce. Pak brambory necháme vychladnout, oloupeme je a najemno nastrouháme. Všechny suroviny smícháme ve větší míse - mouku, brambory, sušené droždí, pivo (vlažné), kmín, sůl a cukr. Vše promícháme vařečkou, když se směs trochu spojí, tak si dáme těsto na vál a propracujeme rukama. Až budete mít pěkný bochánek, nechte těsto v míse pod utěrkou hodinu kynout. Když těsto nakyne, na válu posypaném moukou z něj vytvarujeme bochník a necháme jej kynout ještě půlhodinu pod utěrkou. Pak jej dáme na plech a pečeme na 210 °C. Po deseti minutách snížíme teplotu na 175 °C a pečeme další hodinu. Upečený horký chleba potřeme slanou vodou a dáme vychladnout na mřížku.

Komentáře a dotazy…