Vynikající domácí veka

Autor receptu: sylviasek (27 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
25× přidáno do oblíbených

Z cukru, teplého mléka a kvasnic připravte kvásek. Do kvásku poté přidejte žloutky, sůl, mouku a rozpuštěnou heru. Můžete přisypat trochu prášku do pečiva - veka je pak nadýchanější. Zpracujte hladké těsto a nechte půl až třičtvrtě hodiny kynout. Poté rozdělte těsto na polovinu, udělejte tvar veky, dejte na plech s pečícím papírem a nechte ještě asi půl hodiny kynout. Můžete po vrchu třikrát naříznout (ostrým nožem). Mezi tím si rozehřejte troubu asi na 180°C. Těsně před pečením potřete vodou. Na plech dejte plecháček s horkou vodou. Těsto je pak lepší a pečte asi 30-40 minut.

Komentáře a dotazy…