Výborná domácí dršťkovka

Autor receptu: ladislava.jankovska (121 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

My, kteří milujeme dršťkovku, jíme ji tak dlouho, dokud je. Ale aby byla, je třeba uvařit jí několik litrů. Začneme dršťkami. Pokud máte dvě kg předvařených drštěk, prodávají se krájené a je s nimi menší práce. Stačí je jednou převařit, slít vodu, dát novou a dovařit dršťky společně s pepřem, masoxy, bujónem. Stačí jim půlhodina v normálním hrnci, pokud by nebyly dostatečně měkké, dejte jim ještě chvíli. Pokud máte dršťky nepředvařené, je třeba je 3x převařit ve větším množství vody, aby nebyly cítit . Vodu vylít, napustit novou, přivést k varu, vložit dršťky, pak opět slít a naposled totéž. Nechat vystydnout natolik, aby nás neopařily. Nakrájet na menší kousky, odkrájet nevzhledné okraje pro pejska a šup s nimi do papiňáku, ( tlakáče) společně s pepřem, masoxy a bujónem. Mezitím si připravíme zeleninu, tu osmahneme na polovině másla a troše oleje. Ke konci přidejte mletou papriku a vypněte. Na zbytku másla a oleje usmažíme jíšku. Pokud by byla příliš suchá, přidejte kousek másla. Dršťky máme uvařené, pozor, nepřevařit. Vmícháme jíšku, zeleninu, a majoránku a necháme ještě přejít varem. Po vypnutí přidáme utřený česnek. Ochutnejte, eventuálně dochuťte.

Komentáře a dotazy…