Polévka se zemčaty

Autor receptu: Rentiér1946 (547 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a oloupeme. Z každé brambory nakrájíme od středu asi 10 plátků. Zbylé kousky brambor nastrouháme na hrubé nudličky, vložíme je do vývaru a necháme spolu přejít varem. Polévku osolíme a ochutíme majoránkou. Menší pekáček vyložíme pečícím papírem, který vymažeme sádlem, pak naskládáme postupně do 4 hromádek. Nejdřív vrstvu plátků brambor střídavě s kostičkami uzeného masa. Každou vrstvu brambor jemně osolíme, jako poslední vrstva přijdou brambory. Hromádky podlijeme sběračkou polévky a dáme do trouby rozehřáté na 200°C zapéct. Když brambory na povrchu zezlátnou, přesuneme opatrně jednotlivé porce do talířů a zalijeme je horkou polévkou.

Komentáře a dotazy…