Zeleninová polévka s játrovými knedlíčky

Autor receptu: ladislava.jankovska (121 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Knedlíčky: Mletá drůbeží játra smícháme s rozpuštěným máslem, vejci, petrželkou, majoránkou, pepřem čersvě namletým, lžící vegety a třtinového cukru, utřený česnek.. Rozmícháme a pomalu přisypáváme strouhanku. Necháme chvilku odležet. Eventuelně přidat ještě trochu strouhanky, bude-li třeba a tvořit malé pevné kulaté knedlíčky. Mezitím připravíme zeleninu a osmahneme ji na másle s olivovým olejem. Do většího hrnce dáme vodu do 2/3 a masox nebo vývar z kostí či odřezků masa. Jakmile začne vřít, vkládáme knedlíčky, promícháme a necháme vařit s polečně s celou cibulí, stroužkem česneku a libečkem. Asi po 15 minutách přidáme orestovanou zeleninu a po 5 minutách vypneme. Přidáme nasekanou petrželku, eventuelně dochutíme. Vločky nebo osmažené nudličky vložíme nakonec. Nevaříme.

Komentáře a dotazy…