Volžská okurková polévka

Autor receptu: Maty (520 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Omyté kuře dáme do velkého hlubokého hrnce, přidáme cibuli, očištěné mrkve, bobkový list a několik kuliček pepře. Zalijeme studenou vodou, přivedeme k varu, pak necháme dále vařit na mírném ohni, až bude kuře měkké. Přidáme oloupané a na kolečka nakrájené brambory. Hyselé okurky nakrájíme také na kolečka a přidáme do polévky 10 minut po bramborách, přidáme petrželku. Měkké kuře vyndáme a nakrájíme na menší kousky, a dáme zpět do polévky. Zasypeme rýží a vaříme, až bude měkká, pak přidáme lák z okurek a promícháme. Podle chuti osolíme a opepříme. Polévku podáváme velmi horkou, zvlášť k polévce dáváme ušlehanou smetanu.

Komentáře a dotazy…