Věnečky- odpalované těsto

Autor receptu: Mona22 (29 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
14× přidáno do oblíbených

Do vodní lázně dáme vodu, špetku soli, hladkou mouku a tuk. Odpalujeme těsto, stálým mícháním až se na vařečku nelepí těsto. Odstavíme a necháme vychladnout, dále zašleháváme postupně vejce. Těsto dáme do zdobícího sáčku, na plech dáme pečicí papír a sáčkem tvoříme malé věnečky. V troubě sušíme cca 25 minut při teplotě 230 stupňů. Po upečení necháme vychladnout a rozkrojíme, plníme krémem. Věnečky nakonec pocukrujeme a podáváme Krém: do věnečků- mléko svaříme, přidáme vanilkový pudink, cukr, vanilkový cukr a polohrubou mouku. Uvaříme kaši, necháme vychladnout, vyšleháme máslo a postupně zašleháváme připravenou kaši. Tímto krémem plníme věnečky.

Komentáře a dotazy…