Velikonoční beránek nebo biskupský chlebíček

Autor receptu: Kamil Uspávač (387 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
18× přidáno do oblíbených

Vlažné mléko, vejce a tuk společně rozmixujeme. Mouku, kypřící prášek, pokrájené ořechy, horkou vodou propláchnuté rozinky, případně kousky sušeného ovoce vsypeme do mísy, přilijeme rozmixovanou tekutinu a rychle vypracujeme těsto, které vlijeme do vymaštěné a moukou vysypané formy a upečeme. Protože z uvedeného množství je beránek skutečně spíš na ozdobu stolu než na jídlo, přidáme raději rovnou rozpis pro 4 osoby - 220 gramů polohrubé mouky, 60 gramů hladké mouky; půl balíčku kypřícího prášku, 200 gramů cukru, 90 gramů tuku, 3 vejce, čtvrt litr mléka.

Komentáře a dotazy…