Velikonoční jidáše (vegan)

Autor receptu: Hrabča (510 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Veganské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Ořechy zalijeme svařenou horkou vodou tolik, aby byly ponořené, ručním mixérem rozmixujme, přidáme slad, olej, špetku soli a znovu rozmixujeme. Pak všechno zapracujeme do mouky se lžící vyzrálého kvásku. Podle potřeby přidáváme teplou vodu - hmota je velmi hustá. necháme kvasit u topení 4 hodiny. Po vykvašení vmícháme skořici, vanilkový prášek a dáme na 20 minut do lednice. Tady slad ztuhne a tím se pak s těstem dobře pracuje. Vyválíme z těsta "hady" a podle své fantazie spleteme nebo zakroutíme do různých tvarů. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C 10 minut, pak snížíme teplotu na 150°C a dopékáme dalších 25 minut.

Komentáře a dotazy…