Staročeský povidloň

Autor receptu: kockaviky (343 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
94× přidáno do oblíbených

Vodu se solí a tukem necháme přejít varem a za stálého míchání přisypáváme mouku, až uvaříme hustou kaši. Dáme částečně vychladit a pak postupně zašleháváme jedno vejce za druhým a nakonec prášek do pečiva. Těsto rozetřeme do slabé vrstvy na 2 plechy vyložené pečícím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C asi 10 min bez otevírání, až má těsto narůžovělou barvu a naskočí jako věnečky. Dáme vychladit. Připravíme krém. Tvarohy smícháme se 2 lžícemi moučkového cukru.a vanilkovým cukrem a vmícháme šlehačku ušlehanou se ztužovačem. Jednu placku potřeme povidly naředěnými trochou rumu, na povidla rozetřeme tvarohový krém a navrch přiložíme druhou placku. Trochu přimáčkneme a povrch pocukrujeme. Necháme odležet do druhého dne.

Komentáře a dotazy…