Sladké kuličky z langošového těsta

Autor receptu: Jirulle (51 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
8× přidáno do oblíbených

Připravíme si langošové těsto. Doma děláme toto: Dáme vařit brambory (celé, ve slupce), po vychladnutí je oloupeme a nastrouháme na jemno. Připravíme si kvásek (do kastrůlku dáme mléko a lžičku cukru - zahříváme na sporáku, když je mléko teplé, vypneme sporák a přidáme kvasnice, necháme cca 5 minut a přidáme k těstu) Zaděláme těsto, které necháme cca hodinku kynout. Těsto propícháme nožem, po té smažíme na oleji. Usmažené kousky obalujeme ve směsi cukru se skořicí.

Komentáře a dotazy…