Ham-mňam smotanové langoše

Autor receptu: najkuchtickalenka (135 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Veganské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
9× přidáno do oblíbených

Z mlieka, štipky cukru a droždia pripravíme kvások a zmiesime ho s múkou, vajíčkami, smotanou a soľou. Vypracujeme a odložíme na 60 min. do chladničky. Z cesta vyformujeme bochníčky a necháme ich kysnúť asi 20 min. Potom každý prstami roztiahneme na placku a v dostatočnom množstve horúceho tuku (musia plávať) ich do zlatožlta vypražíme. Tip: Najlepsie sa bochnik roztahuje na poolejovanom tanieri! Prstami na nom tvarujeme langosovu placku. Nakoniec ich potrieme prelisovaným cesnakom rozotretým so soľou a pridáme smotanu, kečup a syr.

Komentáře a dotazy…