Semla - recept na 12 ks

Autor receptu: Maty (520 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
15× přidáno do oblíbených

Těsto: 75g másla, 200ml mléka, 100ml teplé vody, 25g čerstvých kvasnic, 40g cukru krystal, špetka soli, 1 lžička kardamomu, 1 vejce, 500 a 60g hladké mouky, 2 lžičky prášku do pečiva, 1 rozšlehané vejce na potření, cukr moučka na posypání Mandlová náplň: 200g loupaných mandlí, 80g cukru moučka, 80g cukru krystal, 1 lžička vanilkového cukru, špetka kardamomu, 1 lžíce smetany ke šlehání, 100ml vody, 400ml 40% smetany ke šlehání Rozpustíme máslo, přidáme mléko a necháme ohřát na 37 stupňů (teplota lidského těla). Přidáme kvasnice a rozmícháme. Dál přimícháme cukr, sůl, kardamom a postupně 500g mouky. Zpracjeme do koule a necháme pod utěrkou na teplém místě kynout 30 minut. Předehřejeme troubu na 225 stupňů. Smícháme prášek do pečiva a 60 g mouky a zapracujeme do těsta. Pak vytvoříme 12 stejně velkých kuliček, dáme na plech a necháme kynout ještě 20 minut. Potřeme vejcem a pečeme asi 10 minut. Připravíme si mandlovou náplň. Mandle dáme do mixéru a rozmixujeme. Přidáme cukr moučku i krystal a trochu vody, opět mixujeme. Nakonec přidáme kardamom, vanilkový cukr, šlehačku a naposledy vše mixujeme, dokud nezískáme hladkou pastu. Z upečených bulek seřízneme vršek a vzniklý prostor vyplníme mandlovou hmotou. Vyšleháme smetanu, dáme ji do cukrářského sáčku a ozdobíme. Přiklopíme vrchní odříznutou částí a posypejte moučkovým cukrem.

Komentáře a dotazy…