Šči zelené

Autor receptu: Maty (520 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Uvařte vývar z vepřového masa a 2l vody. Kopřivy a šťavel properte a pokrájejte. Použijte pouze mladé vrchní lístky kopřiv. Dejte do vroucí vody a povařte 2-3 minuty. Vodu slijte a propasírujte přes síto. Mrkev a petržel očistěte a nastrouhejte, cibuli jemně nakrájejte a orestujte na másle. Ke konci přidejte posekanou zelenou cibulku. Vše přidejte do masového vývaru a povařte ještě 10-15 minut. Podle chuti osolte. Hotovou polévku ozdobte lžičkou smetany, sekanými vařenými vejci a sekanou petrželkou.

Komentáře a dotazy…