Podzimní koláč

Autor receptu: VELKAKOKI (562 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
8× přidáno do oblíbených

Jablka, hrušky oloupeme, zbavíme jadřinců, nakrajíme a podusíme ve vodě s trochou cukru a citronovou št´ávou. Po změknutí necháme odkapat. Zpracujeme těsto z másla, cukru, mouky, žloutku, rumu a soli, dáme do koláčové formy. Pečeme v předehřáté troubě. Na hotový koláč dáme dušené ovoce ( lze navrstvit sníh z bílků nebo jogurt s míchaný se skořicovým cukrem) a ještě chvíli dáme do trouby. Krájíme na díly teplý koláč. Švestky jsem měla přezrálé, nebylo třeba je podusit.

Komentáře a dotazy…