Pikantní fazolový guláš s klobáskou

Autor receptu: Iness (83 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
17× přidáno do oblíbených

Fazole si namočíme přes noc. Popř. pokud nemáte suché, můžete použít i konzervy ve slaném nálevu či rajčatové omáčce (červené velké), které ale už nebudeme vařit a vmícháme je až nakonec a pouze prohřejeme. Na oleji zpěníme cibuli nakrájenou na kostičky i s česnekem, přidáme klobásku nakrájenou na kolečka, orestujeme, zasypeme hl. moukou, lžíci ml. papriky, osmažíme, zalijeme teplou vodou (můžeme použít vodu z máčení fazolí), dobře promícháme, přidáme koření, sůl a protlak . Za občasného míchání vaříme do změknutí fazolí (při použití fazolí z konzervy povaříme cca 10-15 minut a pak vmícháme fazole). Tenhle gulášek milují zejména muži :-). Dobrou chuť !

Komentáře a dotazy…