Dědův zabijačkový guláš

Autor receptu: Hrabča (510 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
12× přidáno do oblíbených

4 porce: Očištěné a omyté maso i vnitřnosti nakrájíme na větší kostky. Oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno a česnek utřeme se solí. V kastrolu se silným dnem rozpálíme sádlo a cibuli s česnekem na něm za stálého míchání dozlatova opečeme. Pak přidáme kousky masa s droby a zprudka je ze všech stran orestujeme. Když se vydusí šťáva, kterou maso pustilo, směs osolíme, okořeníme čerstvě mletým černým pepřem a celým kmínem, zaprášíme sladkou paprikou a podlijeme menším množstvím vepřového vývaru. Pod pokličkou dusíme. Když je maso téměř měkké, odstraníme pokličku a necháme šťávu vysmahnout na tuk a pak ji zaprášíme moukou. Osmahneme, zalijeme trochou vývaru a necháme vařit do úplného změknutí masa.

Komentáře a dotazy…