Pařížské šlehačkové čokořezy

Autor receptu: Rentiér1946 (547 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

KORPUS: (forma 20x25 cm) 5 vajec, 125g polohrubé mouky,130g cukru krupice, 1 PL kakaa, 1/2 prášku do pečiva, 100g čokolády na vaření, 100g másla (Hery), 2,5 PL mléka. Bílky ušleháme s trochou cukru. Zbylý cukr zašleháme do másla, přidáme žloutky a šleháme asi 3-4 minuty do pěny. Pak přidáme mléko, rozpuštěnou čokoládu a nakonec ručně vmícháme mouku s kakaem a práškem do pečiva na střídavě s bílky. Pečeme cca 10 minut při 180° a dalších 20 minut na 150°-160°. PAŘÍŽSKÁ ŠLEHAČKA : 2 pařížské šlehačky v kelímku ušleháme spojíme s 1/2 želatinového ztužovače Dr. Oetker připraveného podle návodu - a navrstvíme na piškot, který jsme nechali ve formě. Po ztuhnutí v lednici dozdobíme 1 ušlehanou Ramou cremefine na šlehání a čokoládovými ozdobami.

Komentáře a dotazy…