Molten chocolate cake

Autor receptu: Hrabča (510 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
13× přidáno do oblíbených

Máslo nakrájíme na kostky, dáme do kastrůlku (nebo kovové misky), přidáváme čokoládu a rozpustíme ve vodní lázni. Důkladně mícháme, čokoláda se musí úplně rozpustit a s máslem vytvořit emulzi. Cukr smícháme se žloutky a vejci. Mícháme na středních otáčkách cca 5 minut (nebo dokud se cukr nerozpustí). Čokoládovo-máslovou emulzi postupně vmícháme do vaječné směsi a dobře promícháme. Do dobře propojené směsi přidáme mouku a opět velmi dobře promícháme. Pečící kelímky postříkáme olejem a plníme cca 1 cm pod okraj. Troubu předehřejeme na 220°C. Předtím, než dáte dortíky péct, je dobré se ujistit, že je trouba dostatečně nahřátá. Pečeme 4 minuty ve spodní části trouby. Podáváme jemně pocukrované, se šlehačkou a ovocem.

Komentáře a dotazy…