Snadná banánová zmrzlina

Autor receptu: Kačka2 (66 receptů)

Tahle zmrzlina je úplně jednoduchá na přípravu a spotřebujete do ní přezrálé banány, které byste jina k vyhodili. Nejlepší jsou takové ty sytě žluté banány s hnědými tečkami.

Množství: Pro 3-4 osoby
Obtížnost: Snadné
Příprava: 15 min.
+ mražení

Vaření: neuvedeno
Speciální kritéria: Nízkokalorické
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených
  1. Oloupané banány rozlámejte na kusy a dejte do robotu. Přidejte crème fraîche nebo zakysanku, citronovou kůru a šťávu a lžíci krupicového cukru. Rozmixujte a ochutnejte. Podle potřeby přislaďte - směs by měla být trochu sladší, než byste čekali, protože u mražených dezertů se výsledná sladkost trochu sníží.
  2. Směs dejte do zmrzlinovače a připravte zmrzlinu. Hotovou zmrzlinu uchovávejte v uzavřené nádobě v mrazáku. (Nemáte-li zmrzlinovač, zmrazte směs rovnou, ale vždy po hodině znovu prošlehejte.)
  3. Z mrazáku vytáhněte zmrzlinu 30 minut před podáváním. Je skvělá s čerstvými jahodami nebo jahodami rozmačkanými s trochou moučkového cukru.

Něco navíc:

Jako obměnu můžete banánovou zmrzlinu přelít karamelovým salkem a ozdobit plátky banánů.

Komentáře a dotazy…