Moje kynutá buchta s jablky

Autor receptu: Lucinka34 (82 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
10× přidáno do oblíbených

Z teplého mléka a droždí uděláme kvásek. Mouku, heru, cukr, vejce, sůl smícháme dohromady, přidáme kvásek a necháme kynout. Mezitím si připravíme posypku: Mouku, cukr, máslo spojíme dohromady a dáme na chvíli odpočinout do chladna. Vykynuté těsto rozválíme na vymazaný plech s vyšším okrajem na to dáme nahrubo nastrouhaná jablka, cukr, skořici, rozinky. Na směs nastrouháme posypku a dáme péct. Na 170 stupňů cca 20 min. Podle toho jakou máme troubu.

Komentáře a dotazy…