Katama - kynuté placky

Autor receptu: Sofii (348 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
31× přidáno do oblíbených

Do misky dáme mouku, sůl, cukr, droždí a mlékem zaděláme pružné těsto. Mísu zakryjeme utěrkou a odložíme na 3 hodiny do tepla. Cibulky si nasekáme nadrobno. Vykynuté těsto rozdělíme na třetiny. Z každé třetiny vyválíme tenkou placku, posypeme ji nasekanou cibulkou a z jedné strany stočíme do válečku. Váleček stočíme do šneka. Šneky opět vyválíme na placky. Každou placku propícháme na několika místech vidličkou, aby se nekroutila při smažení. Placky zvolna usmažíme v rozehřátém oleji dozlatova. Přikusujeme k polévce nebo zeleninovému salátu. Jsou opravdu dobré i jen tak samotné, doporučuji rovnou udělat z dvojité dávky 6 placek.

Komentáře a dotazy…