Jemná bábovka s jogurtem

Autor receptu: kockaviky (343 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
8× přidáno do oblíbených

Bílky vyšleháme na pevný sníh se špetkou soli. Máslo nebo Heru necháme při pokojové teplotě povolit. Ušleháme žloutky, přidáme cukr, vanilkový cukr, máslo, jogurt, citronovou šťávu i nastrouhanou citronovou kůru, brusinky a mouku s práškem do pečiva. Do vyšlehaného těsta opatrně vmícháme sníh z bílků. Těstem naplníme bábovkovou formu vymazanou tukem a vysypanou moukou. Pečeme v troubě předehřáté na 175°C asi 40 - 45 minut. Vychladlou bábovku pocukrujeme.

Komentáře a dotazy…