Jehněčí ragú se šalvějí

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
8× přidáno do oblíbených

Zahřejeme olej a opečeme na něm pokrájené jehněčí dozlatova. Přidáme snítky šalvěje, česnek, osolíme a opepříme. Vše promícháme, aby se příchuti uvolnily do oleje. Zaprášíme moukou a stáhneme žár na střední stupeň. Za častéhoí míchání restujeme 8-10 minut, dokud se maso nezbarví do tmavohněda. Dáme však pozor, aby se nepřipálil česnek. Zalijeme octem a vodou a ze dna kastrolu seškrábeme připečenou šťávu. Uvedeme do mírného varu, stáhneme žár na nízký a pod poklicí dusíme cca 40 minut, dokud maso není měkké. Pak vyjmeme snítky šalvěje. Z kastrolu odebereme omáčku, ve které dohladka rozmělníme ančovičky a pak ji přelijeme zpátky na maso. Ragú promícháme a ihned podáváme.

Komentáře a dotazy…