Jahody v želé

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
15× přidáno do oblíbených
  1. Bílky vyšleháme se 3 lžícemi studené vody dotuha. Po částech vmícháme moučkový cukr a žloutky. Do základu postupně přisypáváme mouku promísenou se solamylem a vypracujeme hladké těsto. Plech vyložíme pečícím papírem a rozetřeme na něj těsto ve tvaru dvou koleček o prům. cca 20cm. Pečeme 10-15 minut při 180°.
  2. Vychladlá korpusová kolečka slepíme rozmíchaným jahodovým džemem. Na korpus položíme obvodový ráfek dortové formy (prům. 18 cm) a přitlačíme tak, abychom od korpusu odřízli přebytečné okraje. Připravený korpus slepený džemem vložíme na dno dortové formy a formu uzavřeme obvodovým ráfkem.
  3. Korpus poklademe očištěným jahodami, celými nebo překrájenými na polovic. Podle návodu na obalu připravíme červenou dortovou želatinu a zalijeme jí jahody tak, aby na povrchu dortu z želatinové vrstvy trochu vykukovaly.
  4. Dort uložíme do chladničky ztuhnout. Před vyjmutím dortu formu na chvíli omotáme utěrkou namočenou v horké vodě.

Komentáře a dotazy…