Jahodový koláč (tarte aux fraises)

Autor receptu: pajunc (52 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
27× přidáno do oblíbených
  1. Koláčovou formu vymažeme máslem a vysypeme moukou. Vejce řádně ušleháme s cukrem, šleháme nejméně 15 minut. Do směsi přidáme mleté mandle, mouku a pomalu přiléváme smetanu. Pečlivě zamícháme.
  2. Část jahod vyskládáme na dno formy a přelijeme těstem. Zbytek ovoce poklademe na povrch a dáme péct do trouby vyhřáté na 190°C. Pečeme cca 20 minut, upečený koláč pocukrujeme a podáváme teplý.

Komentáře a dotazy…