Jahodový dort s pistáciemi

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
10× přidáno do oblíbených

Oddělíme žloutky od bílků a z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme k němu 75g cukru, špetku soli, 1 vanilkový cukr a žloutky. Mouku promícháme s maizenou a práškem do pečiva, prosijeme na vaječnou směs, přidáme mleté pistáciové oříšky a vše vymícháme dohladka. Těsto rozetřeme do dortové formy (prům.26cm) vyložené pečícím papírem a pečeme při mírné teplotě asi 20 minut. Tvaroh vyšleháme s mascarpone, zbylým cukrem i vanilkovým cukrem a citronovou šťávou. Jahody rozpůlíme, korpus vyndáme z formy a necháme vychladnout. Pak ho vodorovně rozpůlíme, spodní díl potřeme zavařeninou a poklademe 250g jahod, na ně rozetřeme 3/4 tvarohového krému a přikryjeme druhým dílem. Dort potřeme zbylým krémem, poklademe zbytkem jahod a dáme cca na 2 hodiny do chladničky. Před podáváním můžeme ještě ozdobit sněhovými pusinkami nebo šlehačkou.

Komentáře a dotazy…