Jablka v piškotové peřince

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
12× přidáno do oblíbených

Oloupaná jablka zbavená jádřinců ihned namočíme do vody s citronovou šťávou, aby nezhnědla. I s nálevem je dáme do kastrůlku, přidáme 100g cukru a necháme cca 5 minut povařit, pak scedíme. Vyšleháme žloutky s vanilkovým a zbylým krupicovým cukrem /70g/; z bílků s malou špetkou soli ušleháme tuhý sníh a lehce ho vmícháme do žloutkové pěny. Nakonec přidáme prosetou polohrubou mouku, nastrouhanou citronovu kůru a opatrně promícháme. Hotové těsto vlijeme do zapékací misky, vymazané olejem a vysypané hrubou moukou. Na těsto rozdělíme povařená jablka, otvory vzniklé po jádřinci vyplníme marmeládou smíchanou se strouhanými ořechy. Pečeme asi 40 minut při 150°.

Komentáře a dotazy…