Hruškovo-broskvový koláč

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Ovoce necháme okapat, smícháme smetanu, 200g cukru, sáček vanilk.cukru, vejce, špetku soli a citronovou kůru. Přidáme mouku rozmíchanou s práškem do pečiva a prohněteme. Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech vymazaný tukem a vysypaný moukou. Nejprve je v rozehřáté troubě předpečeme (asi 10 minut). Mezitím rozehřejeme máslo, rozpustíme v něm zbytek cukru a druhý vanilk.cukr, přilijeme mléko. Koláč poklademe ovocem, vlašskými ořechy a lískovými oříšky a přelijeme máslovou směsí. Při střední teplotě pečeme dalších 20 minut. Necháme vychladnout, před podáváním můžeme případně ozdobit šlehačkou.

Komentáře a dotazy…