Hrnková buchta s třešněmi

Autor receptu: milmach (10 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Kompotované třešně nebo i mražené po rozmražení vypeckujeme. Do mísy dáme cukr, vanilkový cukr, mléko, máslo a necháme asi na 1-2 rozpustit v mikrovlnné troubě. Poté přidáme vejce, mouku s práškem do pečiva a promícháme. Kdyby těsto bylo příliš tuhé, zředíme jej trochou mléka. Do silikonové nebo tukem vymazané a moukou vysypané formy nalijeme těsto, poklademe půlkami třešní a pečeme v troubě na 170°C cca 25-30 min. Jestli je buchta upečená, zkoušíme špejlí. Hotovou buchtu můžeme pocukrovat moučkovým cukrem.

Komentáře a dotazy…