Hraběcí koláč

Autor receptu: FOTOrecepty (172 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

V míse si utřete do pěny máslo, 200 g cukru, žloutky i vanilkový cukr. K tomu přidejte mouku, prášek do pečiva, mléko a všechno promíchejte vařečkou. Pak si důkladně vymažte a vysypte formu a těsto do ní nalijte. Zapékejte zhruba 25 minut při 170 stupních. Mezitím si ušlehejte z bílku pevný sníh. Do něj přisypte zbytek krupicového cukru a ještě prošlehejte. Na tenký koláč nasypte rybíz a potřete ho připraveným tuhým sněhem. Moučník dejte ještě do trouby a pečte dorůžova při teplotě 120 stupňů.

Komentáře a dotazy…